Otvorenie zrekonštruovaného parku pri bytovkách

21. jún 2024


Tohtoročné otvorenie kultúrneho leta odštartovalo príjemným piatkovým popoludním, dňa 21. júna 2024 v areáli nového parku vybudovaného pri bytových domoch našej obce. Sme veľmi šťastný, že si mohli občania prezrieť výsledok ďalšieho úspešne zrealizovaného projektu, ktorý sme vytvorili v rámci vodozádržných opatrení z prostriedkov Európskej únie pod názvom "Zadržiavanie dažďovej vody v obci Bystričany".  Hlavným cieľom projektu je zníženie rizika povodní a negatívnych dôsledkov zmeny klímy.  S premenami a prácami v parku však ešte nekončíme. Už tento rok nás čaká vybudovanie pergoly a tienenia na sedenie, nové verejné osvetlenie i nové multifunkčné detské ihrisko.

Slávnostné otvorenie parku sa započalo symbolickým prestrihnutím zelenej stuhy našim starostom obce, ktorý sa občanom zároveň prihovoril i svojim príhovorom. Počas tohto dňa si obec pre občanov pripravila aj príjemný kultúrny program pre deti a pre ostatných účastníkov podujatia. V programe sa predstavilo Divadlo pri kolkárni, Hudobné trio ThreeM´s, harmonikár Dominik Krpelan a tiež DJ Braňo. Pre deti bol pripravený popcorn, či cukrová vata, ktorú tento rok zabezpečila obec vo vlastnej réžií za pomoci nášho poslanca, Mareka Dobiša a jeho manželky, za čo im aj touto cestou patrí poďakovanie.

Po slávnostnom otvorení tohto krásneho verejného priestranstva nám však chýba ešte odpoveď na zodpovedanie otázky, "Aké bude pomenovanie parku?" Preto ak máte nápad, ideu, ako by sa mohol park volať, dajte nám vedieť. Radi si vypočujeme vaše návrhy a potom vyberieme ten najvýstižnejší a najvhodnejší názov.

Veľmi si prajeme, aby sa tento park stal obľúbeným a často navštevovaným miestom v našej obci, kde si budú môcť obyvatelia obce oddýchnuť, pozhovárať sa a tráviť tu tak príjemný voľný čas, ktorý je v tejto dobe taký vzácny.

Ďakujeme všetkým občanom, ktorý sa tohto slávnostného otvorenia zúčastnili a zdieľali tak spolu s nami radosť z ďalšieho úspechu našej obce.

FOTOGALÉRIA