Deň obce Bystričany - hodové oslavy v roku 2024

17. august 2024


V našej obci je každoročnou tradíciou oslavovať v polovici augusta hody. Stalo sa tak i tento rok, kedy sa v sobotu, dňa 17. augusta 2024 opäť stretli naši občania, priatelia a vzácni hostia v priestrannom areáli Základnej školy Bystričany.

Od roku 2021 je súčasťou hodových osláv v obci slávnostné odovzdávanie ocenení Bystričiansky štvorlístok. Toto ocenenie je symbolom šťastia, že v našej obci žije veľa šikovných a inšpiratívnych ľudí, na ktorých je naša obec veľmi hrdá. Toto krásne ocenenie sa stalo súčasťou našej obce a veríme, že sa bude tradovať aj po ďalšie roky. Tento rok nám k výberu ocenených osobností obce pomohli naši občania, ktorí mohli navrhnúť, koho by chceli na tohtoročných letných slávnostiach obce oceniť. Štvorlístok by si zaslúžilo určite mnoho obyvateľov a obyvateliek no z viacerých nominácií sa členovia kultúrnej komisie obce zhodli a ocenenie získali nasledovní občania obce: Marcela Sluková, Jana Švecová, Katarína Pastieriková, Tomáš Bulík a Marek Bulík. Všetkým oceneným srdečne gratulujeme a prajeme im veľa ďalších úspechov a energie do života.

Hodové oslavy sprevádzala najmä hudobná produkcia, kde sa nám v programe predstavili hudobné skupiny: Kmeťoband, ABBA Show, Hudobná skupina Flash, Gorals Band a Štefan Repka, skupina Seniori z Baťovian, i domáca Hudobná skupina Anima z Bystričian.
Deti sa veľmi tešili z hradného šaša, ktorý im svojim akrobatickým humorným vystúpením vyčaril úsmevy na tvári. Nezabudli sme ani na obľúbenú cukrovú vatu a pukance, ktoré obec opäť zabezpečila vo vlastnej réžií. Ďakujeme všetkým občanom, ktorí pridali ruku k dielu a dopomohli tak k uskutočneniu hodových osláv, ktoré sú pre našu obec veľmi významné. Zároveň ďakujeme aj Trenčianskemu samosprávnemu kraju, ktorý na toto podujatie prispel sumou 1000 eur.

Veríme, že všetci zúčastnení si so sebou odniesli kus pozitívnej energie a dobrej nálady.

FOTOGALÉRIA Z PODUJATIA