Delegácia z partnerskej francúzskej školy

Let´s Celebrate Europe - 70. výročie vzniku Európskeho parlamentu


Nestáva sa každý deň, že v našej obci máme zahraničných hostí. Vďaka skvelému európskemu projektu Let´s  Celebrate Europe a aktívnemu vedeniu z našej základnej školy, sme v obci Bystričany mohli privítať už druhú delegáciu študentov zo zahraničia. Cieľom tohto projektu je pripomenúť si a osláviť  70. výročie vzniku Európskeho parlamentu.

V dňoch od 9. - 14. júna 2024 našu obec navštívili študenti z alsaského mesta Marlenheim z partnerskej školy Collège Grégoire de Tours. Žiakov a pedagógov z francúzskej partnerskej školy slávnostne privítal starosta obce Bystričany v obradnej miestnosti nielen svojim slávnostným príhovorom, ale i tak, ako sa na Slovensku patrí, chlebom a soľou. Na znak priateľstva a dobrých vzájomných vzťahov  odovzdal starosta našej obce francúzskej delegácií maľbu jednej z našich kultúrnych pamiatok, Kostola Najsvätejšej Trojice v Bystričanoch.

Počas svojho pobytu boli francúzski študenti ubytovaní v rodinách slovenských kamarátov z našej obce, kde prežili mnoho zážitkov a mohli tak spoznať bežný život slovenskej rodiny.

Dúfame, že naši vzácni hostia zažili v  Bystričanoch príjemné dni plné  skvelých zážitkov v spoločnosti nových priateľov a radosti zo spoznávania našej krajiny a nášho regiónu.

FOTOGALÉRIA