80. výročie SNP - spomienková slávnosť

31. augusta 2024


Celoštátnu oslavu významného 80. výročia Slovenského národného povstania sme si pripomenuli aj v našej obci.  Obec Bystričany pri tejto príležitosti zrealizovala tradičný výstup na pohorie Vtáčnik a uskutočnila spomienkovú slávnosť k 80. výročiu Slovenského národného povstania.

V sobotu, dňa 31. augusta 2024, starosta obce Bystričany spoločne s poslancami obecného zastupiteľstva a s členmi Dobrovoľného hasičského zboru obce Bystričany, položili vence k pomníkom obetí druhej svetovej vojny. Následne sa občania vydali na turistickú cestu na pohorie Vtáčnik, kde sa na vrchole nášho najvyššieho pohoria mohli všetci spoločne stretnúť, trošku si oddýchnuť a načerpať nové sily v krásnom horskom prostredí. Na bezpečnosť turistov dohliadali členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Bystričany, za čo im touto cestou vyjadrujeme veľkú vďaku. Následne sa účastníci výstupu presunuli naspäť do obce na futbalové ihrisko, kde si všetci zúčastnení vychutnali guláš, ktorý im zabezpečili členovia TJ Dynamo Bystričany.  Neskôr sa vo večerných hodinách uskutočnila spomienková slávnosť, ktorú starosta obce Mgr. Filip Lukáč otvoril slávnostným príhovorom a zapálením vatry na počesť 80. výročia SNP.

Všetkým zúčastneným ďakujeme, že si prišli svojou účasťou uctiť pamiatku hrdinov, ktorí položili svoje životy za slobodu a demokraciu. 

FOTOGALÉRIA